Naar de website van het platform Agrologistiek >>  

Route naar de Floriade

Route

Met de auto

De Floriade is uitstekend bereikbaar. Gelegen aan de snelwegen A73 en A67 is de parkeerplaats eenvoudig te vinden. Volg de borden Floriade 2012 en vervolgens P auto. Het beste is geen navigatie te gebruiken of alleen ‘Venlo’ in uw navigatiesysteem in te voeren, omdat de wegen richting parkeerplaats nog niet zijn opgenomen in de navigatiesystemen. Vanaf de parkeerplaats rijden gratis shuttlebussen die u naar de entree brengen van de Floriade. De transfertijd tussen de parkeerplaats en de ingang van de Floriade is ongeveer 20 minuten.

Parkeerplaats auto’s

- Voldoende invalide parkeerplekken
- Parkeerruimte voor motoren
- Parkeerruimte voor campers, deze mogen niet in de nacht blijven staan
- Kiss and ride (zie hieronder)
- In de omgeving van het Floriadepark wordt gecontroleerd op wildparkeren en geldt een wegsleepregeling

Kiss and ride

Bij de parkeerplaats voor de auto’s is een zogenaamde ‘kiss and ride’ mogelijkheid. U maakt dan geen gebruik van de parkeerplaats maar zet uw gasten hier alleen af en vervolgt daarna uw weg. Uw gasten stappen vanaf de parkeerplaats in de shuttlebus naar de ingang van de Floriade.

 

Met het openbaar vervoer

De ingang van de Floriade is met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Vanaf het busstation van Venlo vertrekt er vier keer per uur een Veolia-bus (lijn 20) naar de Floriade. De busreis van station Venlo tot aan de bushalte van de Floriade duurt ongeveer 15 minuten. De bushalte ligt op korte loopafstand van de ingang van de Floriade. Ga naar 9292.nl voor een volledige reisplanning van deur tot deur.

 

Met de Floriade Express Bus

Tijdens de Floriade zal er elke dag een busservice van de luchthaven Schiphol, Eindhoven Airport, Brussel Airport, Airport Weeze en de steden Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven, Cuijk, Venray, Boxmeer, Roermond en Leuven naar de Floriade rijden. Deze service wordt uitgevoerd door BBA Tours, een van de vervoerspartners van de Floriade.

Zowel zakelijke als particuliere bezoekers kunnen gebruik maken van deze busservice. Met comfortabele touringcars bereik je snel en direct het Floriade terrein, het maken van een overstap is niet nodig. De halte ligt op korte loopafstand van de ingang van de Floriade.

De bustickets kunnen los worden geboekt. Dit kan eenvoudig online via www.floriadeexpressbus.com. Op deze website vindt u ook de dienstregeling en exacte opstapplaatsen.

 

Met de fiets

Met de fiets komt u via de Venrayseweg uit bij de hoofdingang van de Floriade. Daar maakt u gebruik van een gratis bewaakte fietsenstalling.

 Floriade weergeven op een grotere kaart


Floriade weergeven op een grotere kaart